Гърция отменя задължителната ваксинация за възрастните хора

Източник: ЕРА/БГНЕС

Всички отменени мерки могат да бъдат преразгледани в подходящ момент

Гърция отменя задължителната ваксинацуя срещу COVID-19 за граждани над 60 години, според изменение, внесено от Министерството на здравеопазването на страната, пише електронното англоезинчо издание на гръцкия вестник Катимерини

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис каза, че глоби няма да се налагат, тъй като конкретната мярка е била наложена в момент, когато тази категория хора е натоварвала националната здравна система.

Плеврис каза, че министерството обмисля начини да мотивира хората над 60 години да се ваксинират. Той също така повтори, че всички отменени мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус могат да бъдат преразгледани в подходящия момент.

Само 14% от неваксинираните гърци на възраст над 60 години са платили административната глоба, наложена от правителството през януари, според данни на Независимия орган за публични приходи (AADE). Неуточнен брой неплатили лица са оспорили глобата пред местните данъчни власти.

Австрия, която стана първата страна в света, въвела всеобща задължителна ваксинация, така и не започна да я прилага, както беше планирано от началото на март, информира Асошиейтед прес.

Задължителната ваксина за всички пълнолетни австрийски граждани беше приета със закон през февруари, няколко месеца след като планът за ваксиниране беше обявен за първи път на фона на вълна от случаи на делта-вариант, които обхванаха страната след премахването на локдауна. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK