БДЗП - Гоце Делчев, се включва в преброяването на зимуващите птици

Снимка: БЗДП, Гоце Делчев

То започва днес и завършва на 15 януари

От 12 до 15 януари 2023 г. Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) организират преброяване на зимуващите водолюбиви птици у нас. Над 100 доброволци и членове на БДЗП, и участващите партньори обединяват усилията си в повече от 40 екипа. Те ще посетят всички големи водоеми в страната.

В същия период ще бъдат преброени птиците и в почти всички европейски страни и страните от Африка и Близкия Изток.

В България ще бъдат обхванати над 200 влажни зони, включващи Дунавското и Черноморското крайбрежие, както и всички язовири, рибарници и реки във вътрешността на страната, където зимуват водолюбивите птици.

Целта на преброяването е да събере точна информация, която да послужи за оценка на промените в състоянието на популациите на наблюдаваните видове птици. Това е показател за промените в средата, която обитават не само птиците, но и хората.

БДЗП - Гоце Делчев, ще се включи за 22-ра поредна година в преброяването на зимуващите птици. Желание за участие в преброяването са заявили доброволци, представители на местното ловно-рибарско сдружение "Сокол" и БАБХ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK