КЗП следи изкъсо продажбите на въглища, пелети и дърва за огрев

Снимка: Infomreja.bg

Проверява се дали се спазват задълженията за етикетиране, обозначаване на цените и допълнителни услуги

От тази седмица Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна контролна дейност на предлаганите за продажба дърва за огрев, дървесни пелети и въглища в търговски обекти в цялата страна.

Проверките са с цел защита на икономическите интереси на потребителите, съобщиха от КЗП. Следи се за спазване изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), съобщава news.bg.

Проверява се дали се спазват задълженията за етикетиране, обозначаване на цените и допълнителни услуги, ценоразпис, издаване на документ за покупка, предоставяне на информация за основни характеристики на стоките, данни за търговеца, крайна цена, условия за доставка, плащане и др.

Проверките на предлаганите за продажба дървесни пелети целят да се установи наличието на информация за съответствието на продукта с относимите стандарти за пепел и калоричност. В случай, че е налице такава информация, се изискват документи, удостоверяващи изпитване по съответните стандарти. В случай, че няма данни за съответствието на продукта сът стандартите, се вземат проби за изпитване в акредитирана лаборатория.

Проверките ще продължат до средата на ноември.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK