Национален парк Рила отбелязва Световния ден на Земята

Снимка: Национален парк Рила

Инициативи се осъществяват в Разлог, Паничище и Самоков

Дирекция „Национален парк Рила“ отбелязва Деня на Земята под мотото „Инвестираме в нашата планета“ с инициативи в Разлог, Паничище и Самоков.

Събитията стартираха в Разлог със съвместна екообразователна програма с Историческия музей под формата на еколектория „Дивата природата на НП „Рила“ с ученици от община Разлог. Общо 150 деца, ученица, преподаватели и гости дадоха началото на глобалния природозащитен празник. С прожекции и беседи експертите на парковата дирекция представиха уникалните природни дадености, животинските и растителни видове и техните местообитания в НП „Рила“ пред младите природолюбители.

Дни на отворените врати по повод Деня на Земята ще се проведат в Посетителски център – Паничище и Посетителски-информационен център – Самоков на 21, 22 и 23 април 2023 г., от 09.30 до 17.00 ч. В центровете посетителите ще имат възможност да се запознаят с величествената дива рилска природа, част от зеленото богатство на планетата.

Всяка година на 22 април заинтересовани страни от цял свят обединяват своите действия по отношение на устойчивостта и климатичните промени в чест на Деня на Земята. Нашият свят се нуждае от трансформация. И това изисква действия на всички нива – публични институции, бизнес, гражданско общество.

И тази година темата за Деня на Земята е „Инвестираме в нашата планета“, което подчертава важността на посвещаването на нашето време, ресурси и енергия за справяне с проблемите на околната среда и изменението на климата. Kато продължение на миналогодишната кампания, темата е фокусирана върху ангажирането на правителствата, институциите, бизнеса и повече от 1 милиард души по света, които участват ежегодно в събития, посветени на Деня на Земята, давайки своя принос.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK