Тодор Тагарев участва в 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността

Снимки: МО

В центъра на дискусиите бяха състоянието и бъдещето на международния ред

Министърът на отбраната Тодор Тагарев участва в 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността, като част от българската делегация, водена от министър-председателя академик Николай Денков.

Тя се проведе от 16 до 18 февруари 2024 г., а тазгодишното издание на водещия форум в сферата на сигурността е юбилейно, съобщават от Министерство на отбраната. В него участваха близо 50 държавни и правителствени ръководители, над 100 министри, както и лидери на много ключови международни организации и организации на гражданското общество.

В продължение на три дни конференцията предостави възможност за обсъждане на най-високо равнище на настоящите предизвикателства пред международната сигурност.

В центъра на дискусиите в Мюнхен бяха състоянието и бъдещето на международния ред, необходимите реформи на механизмите за многостранно управление, регионалните конфликти, транснационалните предизвикателства като промените в климата и продоволствената несигурност, както и ролята на Европа в света.

По време на Мюнхенската конференция министър Тодор Тагарев взе участие в редица формати, сред които работна закуска с генерал Кристофър Каволи, главнокомандващ силите на НАТО в Европа, среща с представители на Европейската лидерска мрежа и среща с ветерани и герои от войната в Украйна.

Сред по-важните проведени разговори бяха още със заместник-генералния секретар на НАТО Мирча Джоана, както и с началника на отбраната и министъра на отбраната на Румъния. Двамата с министъра на финансите Асен Василев проведоха срещи и с участници от отбранителната индустрия.

Министър Тагарев проведе и двустранни срещи с министъра на отбраната на Черна гора Драган Крапович и с министъра на отбраната на Република Армения Сурен Папикян.

В последния ден на конференцията той разговаря с представители на германската отбранителна индустрия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK