Директорът на Второ ОУ-Стара Загора, Милена Желязкова: Честит 24 май!

Снимка: Infomreja.bg

Честит празник на духовността!

Уважаеми българи, скъпи съграждани, колеги и ученици,

Честит празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Отново звучи песента „Върви, народе възродени, към светли бъднини върви!”, когато цял един народ се прекланя пред магичната сила на словото. Тогава ние поднасяме в знак на признателност на своите първоучители, братята Кирил и Методий, и на техните ученици красиви венци, вити от детски ръце, обкичени с пъстри цветя.

Това е най-тържественият, най-българският празник, за който всеки един от нас е скътал скъп спомен в сърцето си. Споменът за първия звънец, споменът за първата учителка, за първото училище, където сме преживели изумителни спомени, където сме се научили на четмо и писмо и сме срещнали най-добрите си приятели.

На този ден винаги има слънце, портретите на двамата братя и прекрасната позната мелодия на химна на просвещението, който се слуша повече от сто години като спомен, като вяра, като заклинание. 

Този ден е най-подходящ да изразим своята благодарност към своите учители, да разкажем за успехите, постигнати в нашето иновативно училище както от учителите, така и от учениците. Ние сме завоювали престижни награди на олимпиади, състезания и конкурси, а също и в участия в национални и европейски програми с упоритост, постоянство и отдаденост. 

Носители сме на наградата „Митрополит Методий Кусев”, наградата „Стара Загора”, награда за престижно и предпочитано училище, в две поредни години печелим почетно звание „Директор на училище“, почетна награда „Неофит Рилски” и др.

Тези успехи ги дължим на сплотения ни висококвалифициран екип и помощта на родителите и успехите са налице!

Честит празник на духовността! 

 

Милена Желязкова

Директор на Второ ОУ „Петко Рачов Славейков“ - гр. Стара Загора

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//