Директорът на СУ-Медковец, Анелия Монова: Честит 24 май!

Снимка: Infomreja.bg

Нека бъдем винаги силни, дръзновени, вдъхновени и вярващи, че духовността ще ни спаси и извиси!

Честит празник - 24 май, на всички българи, независимо къде се намират по света! 

Този славен исторически ден идва всяка година при нас, за да ни напомня за своето величие и значимост като народ. Разбира се, 24 май е нашата гордост, нашата неотменна последователна традиция, дала грамотност на над 250 млн. души по цял свят. 

Затова всеки човек е скътал дълбоко в сърцето си спомен за първите А, Б..., за своя първи учител и за любимото училище. Това е неотменен празник, когато звучи онзи неповторим български, магичен химн, който ни събира в едно и изразява всичко - радост, въодушевление, вяра, заклинание и спомен - „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви, с книжовността , таз сила нова, съдбините си ти поднови!“

Нека бъдем винаги силни, дръзновени, вдъхновени и вярващи, че духовността ще ни спаси и извиси!

И нашето училище, което носи името на Паисий Хилендарски - един от първите проходци по изумителния път на книжовността, превел безброй книги на родния ни български език, ни е завещал и едно особено изречение - да не се срамуваме, че сме българи, защото ние сме велик народ, дал много на света.

Затова ние в нашето училище сме винаги единни в изкуствата и спорта, както и във всички други направления. Ние печелим национални награди с иновативни практики и сме отличени с брпонзов знак за безопасност до май 2025 г.

Честит празник! На добър час на абитуриентите!

 

Анелия Монова

Директор на СУ „Отец Паисий“ - с. Медковец

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//