Гергана Орманлиева: БСП има реални предложения за справяне с тежките проблеми на държавата

Снимка: БСП

„Вярвам, че сме един силен и добър отбор, мотивиран и готов да отстоява ценностите на БСП“

Гергана Орманлиева е кандидат за народен представител от листата на коалиция „БСП за България“ в 1-ви МИР Благоевград. Тя е на 40 години, от град Гоце Делчев, семейна, с едно дете. По образование е магистър по стопанско управление. Професионалният й опит е предимно в социалната сфера. 9 години е работила като социален работник в център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица, а от 2 години е началник отдел „Посреднически услуги“ в Дирекция  Бюро по труда Гоце Делчев. Три последователни мандата, от 2015 година до момента, е общински съветник от групата на БСП в Гоце Делчев. Можете да я подкрепите на предстоящите избори като гласувате с номер 24 за Коалиция „БСП за България“ и преференция 105.

Защо решихте да се кандидатирате за народен представител?

Това, което ме мотивира да се кандидатирам на първо място е категоричната подкрепа на партийната организация на БСП в Гоце Делчев, която получих. Втората причина е личното ми убеждение, че има с какво да бъда полезна за хората, за да се подобри качеството им на живот. Смятам, че като общински съветник и като социален работник съм запозната с проблемите, със страховете и с надеждите на хората. През всичкото това време съм била съпричастна на тяхната болка и при възможност съм оказвала съдействие на всеки, който е потърсил подкрепа.

За мен е чест да бъда част от кандидатската листа на БСП за България, особено когато неин водач е лидерът на партията Корнелия Нинова. Вярвам, че ние сме един силен и добър отбор, мотивиран и готов да отстоява ценностите на БСП.

Защо хората трябва да изберат БСП на предстоящите избори и какво ще им предложите във вашата програма?

Защото единствено нашата партия показа, че е социална партия, която се интересува от реалните проблеми на хората, поставя ги на дневен ред и търси решения за тях. БСП е партията, заради която има увеличение на минималната заплата, бяха преизчислени и увеличени пенсиите и това не бива да се забравя или да се приписва на някой друг.

БСП има реални предложения за справяне с тежките проблеми на държавата, конкретна разработена програма и е готова да изпълни своите приоритети. За справяне със социалната и демографска криза предлагаме редица мерки:

- Размерът на еднократната помощ при раждане за първо дете да бъде 600 лв., за второ – 1200 лв.; за трето дете - 1700 лв и за всяко следващо – 300 лв.;

- Еднократна помощ в размер на 10 минимални работни заплати за майки и осиновителки на дете до 1 г., учещи висше образование в редовна форма на обучение;

- Държавна стипендия за майки студентки в редовна форма на обучение с деца до  6 годишна възраст в размер на 300 лв. месечно;

- Нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години;

- Безплатни лекарства за всички деца до 14 години и за хората над 75 годишна възраст;

- Минимална работна заплата за 2025 г. в размер на 1100 лв.

Като майка на ученичка, за мен е много важно и качеството на образование, което получават нашите деца. Затова предлагаме и някои много важни мерки в тази посока. Една от тях е промяна на модела на финансиране на училищата като се включат критерии, отчитащи резултатите от образователния процес; въвеждане на нови учебни планове, учебни програми и учебно съдържание, съобразено със съвременните изисквания и с възрастовите и психологически особености на децата и учениците. Нещо за което говорим и настояваме отдавна е въвеждането на един учебник по предмет за всеки клас в цялата страна.

Какви ще бъдат вашите лични приоритети, ако бъдете избрана за народен представител в 50-тия парламент?

Аз смятам, че всеки може да бъде полезен там, където са неговите знания и професионални умения. Затова ще насоча усилията си основно в социалната сфера и в областта на заетостта, където имам преки наблюдения и доста наболели въпроси, които стоят на дневен ред от години. Разбира се, че ще направя всичко по силите си, за да помогна в решаването на важните проблеми за областта, тъй като съм наясно с голяма част от тях. За мен е много важен контактът с хората и това да получавам своевременно от тях сигнали и предложения. Затова жителите на областта могат да разчитат на мен винаги, ще бъда изключително редовна и в провеждането на приемни в различните населени места. Специално искам да благодаря на досегашния народен представител от БСП Богдан Боцев, който положи едни здрави основи, върху които ние да можем да се развиваме. Разчитам и занапред на неговия опит и подкрепа.

Бих искала да ви призова на предстоящите избори на 9 юни да използвате гласа си правилно! Да направите своя избор с номер 24 в бюлетината за достойна България в мирна Европа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//