ВКС потвърди присъдите на 5-ма полицаи, хванати с подкуп

Снимка: Infomreja.bg

Решението на Върховния касационен съд е окончателно

Върховният касационен съд е потвърдил присъда на Апелативен съд-Пловдив, с която по внесен от Окръжна прокуратура-Пловдив, обвинителен акт в Окръжен съд-Пловдив, са били осъдени петима полицейски служители за вземане на подкуп и грабеж на цигари. Наказателното производство е било взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив. 

Съдът е осъдил началника на РУ- Раковски Г. И. на 5 години "лишаване от свобода" и глоба в размер на 5000 лева, като го е лишил от право да заема длъжност в МВР за срок от 6 години за това, че на 15 март 2017 г. в гр. Раковски, обл. Пловдив, в съучастие с други трима полицейски служители – С.М., В.Г. и Ж.К. са поискали и получили подкуп от 10 000 евро от бизнесмена М.М. от гр. Пловдив.

Ж.К. е осъден на 3 г. лишаване от свобода условно с 5 г. изпитателен срок и глоба от 3000 лева като е лишен от право да заема длъжност в МВР за срок от 4 г.

В.Г. е осъден на 4 г. лишаване от свобода, глоба от 4000 лева като е лишен от право да заема длъжност  в МВР за срок от 5 г.

П.А., от Криминална полиция към ОД на МВР – Пловдив, и С.М., полицай от Общинска охрана, са осъдени на по 6 години лишаване от свобода. Съдът ги е лишил и от право да заемат длъжност в МВР за период от 6 години. На С. М. е наложена и глоба от 6000 лева. Двамата са признати за виновни в това, че през декември 2016 г. в гр. Пловдив, в съучастие са извършил грабеж на цигари без бандерол и пари на обща стойност  41 502 лева от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила и заплашване и грабежът е в големи размери.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK