Петокласници патрулираха с полицаи в Радомир

Снимки: ОДМВР - Перник

Децата успяха да усмихнат пешеходци и водачи

Петокласници патрулираха заедно със служители от Районно управление – Радомир в рамките на кампанията по безопасност на движението, съобщават от пресцентъра на полицията в Перник.

Поредното превантивно мероприятие, част от едномесечната кампания по безопасност на движението „Аз съм тук! Пази живота!“ се проведе вчера в гр. Радомир.

В 07:30 часа, преди започване на учебните занятия, учениците от два пети класа на ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, съвместно с полицейски служители от РУ – Радомир даваха патрули на пешеходните пътеки в районите на училищата. Децата раздаваха специално изготвени от тях брошури за безопасно поведение на пешеходците.

От 14:00 часа други два пети класа от двете училища, в района на „Младежкия дом“ в гр. Радомир и на входа на градския парк, облечени в светлоотразителни жилетки и със съдействието на служители от РУ – Радомир, спираха автомобили и раздаваха на водачите на автомобили  брошури, които бяха изготвили специално за случая.

 Децата успяха да усмихнат пешеходци и водачи, които споделиха, че наистина е много важна безопасността на пътя.

Активните мероприятия с децата и учениците ще продължат и през лятната ваканция в рамките на инициативата „Детска академия за спорт и превенция“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//