Украинският премиер до Конгреса на САЩ: Имаме нужда от тези пари не днес, не утре, а вчера

Украинският премиер Денис Шмигал Снимка: ЕРА/БГНЕС

Камарата на представителите на САЩ трябва да гласува законопроекта в събота

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че ако Украйна претърпи поражение във войната с Русия, то ще започне Трета световна война. В интервю ва BBC Шмигал призова Конгресът на САЩ да гласува законопроекта за военната помощ - "имаме нужда от тези пари вчера, не утре, не днес".

Шмигал изрази предпазлив оптимизъм, че американските законодатели ще приемат законопроекта, предвиждащ отпускането на повече от 60 милиарда долара на Киев, но отправи призив Конгресът да го гласува.

Камарата на представителите на САЩ трябва да гласуват законопроекта в събота.

"Ако Украйна загуби... Световният ред за сигурност ще бъде разрушен и целият свят ще трябва да търси нова система за сигурност. Ще има много конфликти, много такива войни и в крайна сметка това може да доведе до Трета световна война", добави Шмигал.

Това не е първият път, когато украински власти предупреждават с тревога за риска от Трета световна.

Миналата година президентът Володимир Зеленски каза, че ако Русия победи в Украйна, тя може да нападне Полша, което ще доведе до пряк сблъсък с НАТО и неминуемо до Трета световна война. Кремъл отхвърли тези твърдения. Руският президент Владимир Путин по-рано нарече спекулациите, че Русия може да атакува Източна Европа, пълна глупост, но пък Дмитрий Медведев, бивш президент и настоящ зам.-председател на Съвета за сигурност на РФ, открито заплаши Полша с унищожение. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK