С инициативата "Добрият пример: спортувам" отбелязваме Деня на българския спорт 17 май

Снимка: Министерство на младежта и спорта

В кампанията вече се включиха хиляди деца от цялата страна

И баскетболът на колички подкрепи инициативата "Добрият пример: #спортувам", с която Министерството на младежта и спорта, bTV Media Group и Българският спортен тотализатор отбелязват предстоящия на 17-и май -Ден на българския спорт. 

 "Различното при нас е силата на духа, която имат състезателите. Въпреки дефицитите си, те съумяват да играят баскетбол, при това не просто да са в залата, а да представят България на едно изключително ниво в Европа и в света", заяви треньорът Владимир Искров. 

"Добрият пример, който дават нашите състезатели, не е просто за хората с увреждания. Пример и за нас, останалите, че нямаме право на оправдания, допълни националният селекционер на отбора по баскетбол в колички. 

На басейна „Спартак" в столицата се събраха стотици деца за участие в голям турнир за спортисти с увреждания. Заедно с тях бяха известният плувец Петър Стойчев, който през дългата си кариера покори не един и два рекорда, и зам.-министър Петър Бучков. 

Във Велико Търново министър Весела Лечева участва в откриването на обновена зала за баскетбол в Спортен комплекс „Ивайло“. Там имаше турнир по баскетбол, който събра десетки деца от Велико Търново, Габрово, Горна Оряховица. 

В инициативата се включи и един от най-спортните градове в страната – Бургас. Там спортният празник започна още от сутринта в плувния комплекс на „Парк Арена ОЗК“, където се събраха стотици плувци и спортуващи деца. Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-министър Петър Георгиев наградиха участниците в празника, а в днешния ден беше закрита и местната кампания „Спорт за всяко бургаско дете“. Кметът изтъкна, че в последните години са направени много инвестиции в спортна инфраструктура, а на 18-и май предстои и дългоочакваното откриване на „Арена Бургас“. 

През двата дни на кампанията "Добрият пример: #спортувам" в различните състезания и инициативи се включиха хиляди деца от цялата страна. Те участваха в турнири по лека атлетика, карате, баскетбол, волейбол, плуване, а спортистите с увреждания демонстрираха, че за силата на духа няма граници. 

Броени дни преди да отбележим Деня на българския спорт, показахме, че нашите деца обичат спорта. През този уикенд излязоха хиляди млади състезатели и любители, треньори, специалисти. Искам да им благодаря, че предават любовта към спорта. Важно е държавата да изпълнява отговорно своята мисия и да подкрепя не само професионалния, но и масовия спорт. Надявам се следващото правителство да може да продължи този път и да се опита да извоюва повече средства за спортни бази, които да са модерни и достъпни за гражданите“, каза министър Весела Лечева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK