„Спасените: 20 години история“ - изложба на Парка за Мечки в Европейския парламент

Снимка: Четири лапи

Фотоизложба в Брюксел представя повече от две десетилетия на хуманно отношение към животните

В чест на повече от 20 години непоколебима отдаденост към благосъстоянието на животните в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, ЧЕТИРИ ЛАПИ с гордост представя вълнуваща фото изложба в Европейския парламент в Брюксел. „Спасените: 20 години история“ отразява развитието на парка и преобразяването на обитателите му и не само отбелязва важен етап от неговата история, но и потвърждава мисията му да осигурява заслужен втори шанс на спасените кафяви мечки. 

Забележителната изложба „Спасените“ гостува в Европейския парламент в Брюксел от 18 до 22 март 2024 г. Курирана от ЧЕТИРИ ЛАПИ България, тази изложба се състои от 20 фотографии, които разказват за невероятното, повече от 20-годишно, развитие на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, управляван съвместно от ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондация Бриджит Бардо, като представя неговата еволюция и мисия.

В изложбата могат да се проследят любопитни моменти от ежедневието на неговите обитатели. Фото историите служат и като доказателство за отдадеността, грижата и състраданието на хората и трансформиращото им сила върху живота на величествени мечки в защитения парк. Сред гостите на официалното откриване на изложбата са представители на ЧЕТИРИ ЛАПИ, Фондация Бриджит Бардо, ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, град Белица и членове на Европейския парламент.

За ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица

Създаден чрез съвместните усилия на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондация Бриджит Бардo, ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица отваря врати за първи път през 2000 г. Първоначалната му мисия е да осигури сигурно убежище за всички „танцуващи“ мечки в България, както и за няколко мечки от Сърбия и Албания. Жестоката практика на експлоатация на мечките за развлекателни цели продължава до 2007 г., когато ЧЕТИРИ ЛАПИ успешно спасява и последната от тези мечки, отбелязвайки края на една жестока ера. ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица сега е уникално кътче в България, което предлага втори шанс на спасени кафяви мечки. Разположен в естествена среда в защитена зона, простираща се на повече от 12 хектара, паркът функционира по специален дизайн, който наподобява света на кафявите мечки в естествената им среда. 

Досега българският парк е дал шанс за нов живот на танцуващи мечки от различни балкански страни. Днес ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица е постоянен дом за 17 мечки, които са били засегнати от човешката дейност, включително – такива, отглеждани в плен или при неподходящи условия. 

Всеотдайните грижи за благосъстоянието на тези великолепни същества са поверени на екипa от изключителни професионалисти от ЧЕТИРИ ЛАПИ България, които работят неуморно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Тяхната отдадена ангажираност гарантират, че мечките в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица получават грижите и вниманието, които заслужават, като се развиват в защитена среда, най-близка до естествения им хабитат. 

ЧЕТИРИ ЛАПИ представя фотоизложбата „Спасените“ в Европейския парламент в Брюксел не само, за да отпразнува забележителната история на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, но и като силен призив за обществено действие. „Надяваме се, че това събитие ще послужи и като убедителна подкана към всички да осъзнаят нашата колективна човешка отговорност не само към мечките, но и към всички животни по света. Фотографската изложба, която показва тежкото минало, но и спасението на танцуващите мечки, е символично доказателство за това, че съвместните усилия на различни граждани и институции могат да помогнат за изграждането на свят, изпълнен със състрадание и съпричастност към животните,“ споделя Деница Славова, ръководител на отдел Комуникации на ЧЕТИРИ ЛАПИ България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK