Висока оценка на ДГ №1 „Ведрица“ - Благоевград, за работа по европейски проекти

Снимка: Община Благоевград

Екипът на Центъра за развитие на човешките ресурси оцени високо труда на педагогическите специалисти

Детска градина №1 „Ведрица“ - Благоевград, е между номинираните за престижната Европейска награда за иновативно обучение - European Innovative Teaching Award (EITA). Номинацията, която е високо признание за труда на учителите от детското заведение е за проекта „Европейско образование за качествено и съвременно педагогическо взаимодействие“. Проектът е оценен в категорията „Образование и грижи в ранна детска възраст“ и показва иновативна практика за обучение и преподаване, прилагана от учители с деца в детската градина.

През 2021 година Европейската комисия стартира инициатива, насочена към секторите „Училищно образование“ и „Професионално образование и обучение“ – Европейска награда за иновативно обучение - European Innovative Teaching Award (EITA). Целта е да се покажат изключителни преподавателски практики, прилагани в рамките на „Еразъм+“, както и да се отдаде признателност на учителите и училищата/детските градини, които имат голям принос за развитието и утвърждаването на позицията на учителската професия.

За да отговори на тази европейска инициатива всяка страна, участваща в програмата „Еразъм+“ през 2022 г. в ролята на Национална агенция, проведе селекция на най-добрите „Еразъм+“ проекти в четири категории: „Образование и грижи в ранна детска възраст“, „Начално образование“, „Средно образование“, „Професионално образование“.

Екипът на Центъра за развитие на човешките ресурси оцени високо труда на педагогическите специалисти от Детска градина №1 „Ведрица“, довел до това проектът да бъде номиниран за награда 2022г.

Директорът на Детска градина №1 „Ведрица“ Антоанета Григорова беше поканена и присъства на събитието по връчване на националните EITA награди 2022г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK