Петър Паунов: 100 млн. евро са безвъзвратно загубени за областите Кюстендил, Перник и Стара Загора

Снимка: Infomreja.bg

Изгражда се изцяло нова система за сметосъбиране

Знаете, че не коригирахме такса смет за предприемачите и бизнеса. Това е така, защото всеки от тях трябва да има договор с фирма, която да третира отпадъците и след това да бъдат предавани. До 17 януари очакваме всеки един от тях да представи в общинска администрация договорите си с фирмите, които са оторизирани да третират отпадъците. След това ще започнем проверки, съобразно Закона за отпадъците. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

„Изгражда се изцяло нова система за сметосъбиране, площадката е на финален етап, ще бъде довършена до края на годината и след това се влиза в процедура по въвеждане в експлоатация. До края на седмицата изчакваме дали ще има значимо предложение за третиране на отпадъците от предприемачите, ако не - община Кюстендил ще създаде собствено дружество за управление, където ще бъдат разкрити над 30 работни места”, каза още кметът Паунов.

Той допълни, че Общината има два спечелени проекти за физкултурен салон на VI ОУ и за изграждането на нова спортна площадка на  III ОУ.

”И при двата проекта средствата, които са предвидени от държавата са недостатъчни, в момента се актуализират. Моето предложение е вместо да загубим парите да дофинансираме със собствени средства. По -добре да дофинансираме и да обновим физкултурния салон на VI ОУ и да направим нова спортна площадка в III ОУ, вместо да  загубим и малкия принос, който има държавата и за съжаление той става все по- малко.

Онзи ден с изключително оскърбление разбрах, че същата тази държава не е подала навреме документите за Плана за справедлив преход. 100 млн. евро са безвъзвратно загубени за областите Кюстендил, Перник и Стара Загора. И някои все още намират сили в себе си да питат защо нямаме пари. При положение, че всичко, което трябва да дойде по Европейските програми е спряло преди повече от 2 години и в момента се ограбват регионите”, коментира още Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK