Горе главата, шампионе!

Снимка: startphoto.bg

Борецът Кирил Милов ще преодолее травмата

Определено най-лошата новина за българския спорт тази седмица е тежката контузия на бореца Кирил Милов, която ще го извади от участие в предстоящата Олимпиада в Париж. Роденият в Дупница 27-годишен атлет е със скъсване на бедрен мускул. Реагира се бързо и вече му беше направена операция в Германия. Сега следва дълъг период на възстановяване.

Кирил гостува в подкаста на ТОПСПОРТ "Без резерви" преди старта на подготовката му в Хърватия. И тогава стана дума за множеството тежки травми през които е преминал до момента. Знам какво му е в главата и душата сега. Колко зле се чувства, че отново е далеч от голямата си мечта - злато от Олимпиада. Специалистите бяха убедени, че той със сигурност щеше да донесе отличия за България от Париж 2024. Съдбата обаче отново му обърна гръб.

Той е мъж, който през годините доказа, че може да се бори с тежкото, с трудното в спора и живота, в професионален и личен план. Сигурен съм, че ще го направи и сега. Не спирах да следя клиповете, които публикуваше от подготовката. Всичко вървеше по план и изглеждаше повече от обнадеждаващо. Но контузиите са онзи тежък бич, който удря по спортистите. Често пъти точно в най-лошия възможен момент. Като този сега, преди най-важния спортен форум на планетата.

Най-важното в момента е, че операцията е минала успешно. Очаква се възстановителният процес да бъде около половин година. И когато мечтата за медал от Олимпиадата се отлага, остава тази за злато от Световно първенство. Сега той има нужда от подкрепа, от съпричастност. Със сигурност ще я получи от своето семейство, приятели, колеги и привърженици. За да мине и през този тежък период, да прескочи и този ров. Да се върне още по-силен на тепиха.

Горе главата, шампионе! Всички вярваме в теб! /Топспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK