Техеран обяви: Няма признаци на живот от мястото на катастрофата с Раиси

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Предполага се, че всички пътници са загинали

Държавната телевизия твърди, че от хеликоптера на президента Ибрахим Раиси "няма признаци на живот".

Това са установили пристигнали на място спасителни екипи. По-рано участващ в издирвателната операция турски дрон успя да засече точното място на трагичния инцидент.

"Ройтерс" също така съобщава, че хеликоптерът е "напълно изгорял" при катастрофата, като се позовава на ирански служител.

"Хеликоптерът на президента Раиси е напълно изгорял при катастрофата... за съжаление се предполага, че всички пътници са загинали", заяви официалният представител на Техеран.

Ръководителят на иранското дружество на Червения полумесец заяви пред държавната телевизия, че положението не е "добро".

Вицепрезидентът Мохсен Мансури също потвърди смъртта на президента Ибрахим Раиси в изявление в социалните мрежи и по държавната телевизия.

Спасителите са стигнали до хеликоптера, заяви пред държавните медии ръководителят на иранското дружество на Червения полумесец Пирхосейн Коливанд.

Той каза, че те се намират на около 2 км от мястото, където се предполага, че е станало твърдото кацане.

Иранските държавни медии съобщават, че хеликоптерът на президента Раиси се е разбил в планински връх. Разпространените кадри показват мястото на катастрофата със самолета сред дърветата близо до върха на планината.

По-рано националната телевизия спря всички редовни програми, за да покаже молитви за Раиси в цялата страна.

Все още няма официална информация за причината за катастрофата. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//