СДС и ГЕРБ отново в предизборна коалиция, ДПС се явяват сами

Колаж: Infomreja.bg

Лидерът на ДПС обясни, че се надява на мъдростта

СДС отново ще е в коалиция с ГЕРБ на предстоящия предсрочен парламентарен вот на 2 април. Това реши Националният съвет на СДС, потвърди за БТА пресцентърът на политическата сила.

Днес Националният съвет на партията се събра на съвещание в София, където е решено СДС отново да е в коалиция с формацията на Бойко Борисов - ГЕРБ-СДС, както и досега. Решението е било прието единодушно. От 78 присъстващи всички са били "за", не е имало против и въздържали се.

"ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2 април. Съставът на предизборния щаб е същия, като на предишните. Условията пред кандидатите за депутати са същите. Структурите на ДПС са в готовност за изборите". Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция, след като Централният съвет на партията проведе заседание в София.

От думите му стана ясно, че днес в партията са приели процедурните правила за номинации. „Ако господин Пеевски има достатъчно номинации, аз ще бъда настоятелен той да не се отказва да е кандидат за депутат от ДПС”, каза лидерът на партията и уточни, че през април 2021 г. самият Пеевски е имал много номинации, но е отказал участие във вота.

„Надяваме се да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото народно събрание, да стане в 49-ия парламент - да се излъчи правителство и ДПС да е част от мнозинството. Мантрата да се преиграва на "добри" и "лоши" и да се рисува образът на опонента като „лошия”, от друга страна – аз, „добрият”, „Свети Георги, който ще победи ламята” – по този начин стават героите спасители, но не е успешна”, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС обясни, че се надява на мъдростта. „Ние трябва да сме извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим. От тази гледна точка няма нужда нито от герои-спасители, нито от митове. В тази ситуация за пореден път ще кажа, че ако важи максимата: „обединението прави силата”, в заедност можем да гарантираме просперитет в нашата родина. Това би трябвало да важи и за политиците, и за работата в Народното събрание”, каза Карадайъ.

Той изтъкна, че задължителното противопоставяне се отразява и като разделение в обществото. „От историята знаем, че няма просперитет в разделено общество”.

Карадайъ отказа да даде оценка за дейността на досегашния служебен кабинет. "Лична мога да дам – „много добър”, каза той.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK