Костадинов: Борисов да спре да занимава обществото със себе си

Снимка: Infomreja.bg

Бойко Борисов е част от миналото, обяви той

"Няма какво да си говорим с Бойко Борисов. Бойко Борисов е част от миналото. Единственото, което може да направи, е да спре веднъж за винаги да занимава българското общество със себе си."

Това коментира в кулоарите на парламента след лидерската среща, инициирана от БСП, председателят на "Възраждане Костадин Костадинов, пише news.bg.

Костадинов продължи с острите думи срещу лидера на ГЕРБ, като по думите му явяването на Борисов в Народното събрание е опит с цената на всичко да оцелее политически. "Няма как да стоим на една маса с такива хора."

"Беше безсмислено (явяването на срещата), вече няколко пъти го заявихме. Има такава среща всяка сряда, председателски съвет се нарича, на тях обикновено не се случва. Както видяхте и на тази нищо не се случи. Идват избори и е нормално да чуваме общи приказки. Аз това чух."

"Възраждане" няма да говори с другите партии за съставяне на правителство, но е готова да обсъжда важни теми като социалната политика например. Формацията също така би се явила на двустранни разговори с БСП, ако бъде поканена.

Костадинов отчете и сериозен интерес към подписката за референдума, организиран от партията му, който иска отлагане на приемането на еврото до 2043 година. Досега са събрани над 40 000 подписа, а партията има амбиция да достигне целта си от 500 000 подписа 2 седмици преди крайния 3-месечен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK