Главчев се съветва със синдикатите в МВР за поста на вътрешния министър

Снимка: БГНЕС

По първоначалната информация разговорите са били поискани от профсъюзите на синдикатите

Предложеният за служебен министър-председател Димитър Главчев разговаря със синдикатите в МВР относно това, кой да оглави силовото министерство, съобщава "24 часа".

По първоначалната информация разговорите са били поискани от профсъюзите на синдикатите.

След срещата зам.-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов обясни пред медии, че Главчев се е интересувал от състоянието на вътрешното министерство в момента. Синдикалните лидери заявили, че през последните месеци в министерството има спокойствие, което според тях трябва да продължи. По думите на Кузманов евентуални промени в МВР са необосновани в момента.

Според синдикатите при министър Калин Стоянов социалния диалог е възстановен и е излязъл от "ледената епоха" от последните 3 години.

Синдикатите биха подкрепили всеки служебен министър, който ще продължи действията на Калин Стоянов.

Припомняме, че президентът Румен Радев проведе консултации с потенциалните кандидати за служебен премиер. Повечето от тях, сред които омбудсманът, управителят на БНБ и неговите заместници, както и заместниците на председателят на Сметната палата се дистанцираха и изявиха желание да стоят на страна от политиката.

В крайна сметка Радев номинира за премиер председателят на Сметната палата Димитър Главчев, като отбеляза, че само той е изявил желание да поеме поста. 

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов посочи, че е отворен към възможността да остане на поста в едно служебно правителство. Против това категорично се обявиха от ПП-ДБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK