Документалният филм „Стожери на вечността“ бе представен в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

На представянето присъства и председателят на Синдиката на българските учители - Янка Такева

Заместник-кметът по икономика, финанси и европейски проекти - Мария Петрова, и председателят на Синдиката на българските учители - Янка Такева, бяха официални гости на представянето на документалния филм „Стожери на вечността“. Те изказаха своите благодарности към работата на Общински съвет по наркотични вещества. По време на срещата бе връчена благодарствена грамота на Община Благоевград, която бе получена от заместник-кмета.

На събитието присъстваха още Ивайло Златанов - началник на РУО Благоевград, доц. д-р Ицка Дерижан - зам.-ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“, д-р Теменужка Любенова- дългогодишен председател към Общински съвет по наркотични вещества и консултант по заснемането на „Стожери на Вечността“, гл.ас. д-р Мариана Шехова-Канелова, която участва във филма, сценаристът на продукцията-Добрина Грачанлиева, режисьорът на филма-Румяна Ангелкова, Люпчо Куртелов - родственик на Димитър Миладинов, който също има участие във филма.

В зала „22 септември“ сред гостите на събитието бяха още композиторът на част от музиката във филма - Петьо Кръстев, учители и ученици от II ОУ „Димитър Благоев“.

Продукцията е част от поредица от филми, които са финансирани по националната стратегия за борба с наркотиците. Първият филм е заснет през 2018 година, който носи името „Началото е край“ и печели наградата на журито от 18-и Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми.

През 2019 година излиза „Неопиваема чаша“, а през 2020 година е излъчен за първи път филмът „Свободата да бъда“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK