Благоевград се поклони пред безсмъртието на Апостола на свободата

Снимки: Община Благоевград

Пред бюст-паметника на Левски бяха поднесени цветя

Благоевград отново сведе глава пред живота, делото и подвига на най-великия българин, Васил Левски.

Десетки благоевградчани се събраха днес пред бюст-паметника на Апостола на свободата в града, за да засвидетелстват своята признателност по повод 184 години от рождението на Дякона.

Най-напред цветя пред паметния знак на героя поднесе кметът на община Благоевград, Илко Стоянов, за когото това бе и първото официално събитие от встъпването му в длъжност.

В церемонията по поднасяне на цветя участваха още заместник-областният управител Слави Христов, комисар Стоян Маламов, заместник-директор на ОД на МВР Благоевград, омбудсманът Валентин Василев, представители на институции и политически партии, общественици, културни дейци и граждани.

Деца също положиха цветя пред паметника на Васил Левски. А това е знак, че уважението на българите към личността му и признателността на поколенията към делото му ще продължат вечно.

Защото Апостола на свободата е символ на безсмъртието, той посвещава живота си на идеята и борбата за освобождението на България. Няма българин, който да не се прекланя пред делото му и да не носи в сърцето си образа на Левски, който продължава да живее след онзи пагубен миг, в който въжето отнема сетния му дъх. Както са живи и много от заветите му, един от който трябва да е пример за всеки един от нас: „Каквото съм правил, в полза народу е”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n