Олимпийският огън продължава турнето си из Франция

Снимка: Pixabay

Колоездачът Ришар Виренк ще го носи в Тулон

След като пристигна триумфално в Марсилия в сряда вечерта и вчера бе в южния френски град, олимпийският огън пое по планирания си маршрут, предаде АФП

Малко след 6:00 часа тази сутрин факлоносците тръгнаха от лекоатлетическа писта в Сен Рафаел пред многобройна публика, като след това по известния път на солта в Иер между Средиземно море и солниците.

След звездите в Марсилия, сред които бившите футболисти на Олимпик Базил Боли и Дидие Дрогба, в департамента Вар огънят ще бъде носен от по-неизвестни хора като 90-годишния запален планинар Робер Рулан.

Сред спортистите се открояват скиорката Мариел Гуачел, колоездачката Санди Клер, която се преквалифицира в състезателка по бобслей и колоездачният шампион Ришар Виренк, който е бил носител седем пъти на фланелката на червени точки за катерач на Обиколката на Франция, който ще носи факлата този следобед в Тулон.

Олимпийският огън ще премине през 10 000 участници в щафетата, които ще го носят в 400 френски града, преди да пристигне на 26 юли в Париж за церемонията по откриването на Олимпийските игри.

Париж ще бъде домакин за трети път на Летни олимпийски игри след 1900 и 1924. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//