50 000 лв. ще са необходими за да бъде подновено осветлението в тунел „Железница“

Снимка: Infomreja.bg

Тунелът „изгасна“ след като на 29 юли бе откраднат трансформаторът

50 000 лв. ще са необходими за да бъде подновено осветлението в тунел „Железница“ между Благоевград и Симитли.

Това заявиха за ИНФОМРЕЖА от Агенцията по пътна безопасност след отправено запитване.

Тунелът „изгасна“ след като на 29 юли бе откраднат трансформатора.

Около 09:40 часа на във Второ РУ-Благоевград, е получен сигналът за извършената от неустановен час на 28 юли до 09:30 часа на 29-и кражба на медни части от трансформатора за високо напрежение и метални части за заземяване на електрическо табло от трафопост, намиращ се в землището на с. Железница.

Тунелът е неосветен от седмица, а за подмяната на трансформатора ще е нужна сумата от около 50 хил. лв.

През изминалия месец мястото е концентрирано на ПТП-та, дори и преди „загасването на светлините“, заради това, че при излизане от тунела, шофьорите намаляват рязко скоростта и липсата на дистанция със следходния автомобил води до травматизъм.

Русинова от Европейския център за транспортни политика заяви за ИНФОМРЕЖА, че след направена проверка на тунела съвместно с ОДМВР Благоевград, Кюстендил, Главна дирекция "Национална полиция" и Агинция “Пътна инфраструктура” и European Center for Transport Policies, са констатирани редица проблеми. Докладът след проверката се очаква да бъде готов до седмица.

Междувременно от ЕЦТП са изпратили спешна препоръка до ОПУ-Благоевград, да бъдат почистени светлоотразителните системи на стените на тунела. Такова почистване, споделя Русинова, се прави на всеки 6 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK