Скиорите от "Юлен" с отлично представяне на собствен терен

Снимка: Община Банско

Банско се гордее с момчетата и момичетата, участвали в първенството

На 22 и 23 март Банско беше домакин на Държавното първенство по ски алпийски дисциплини за момичета и момчета. Младите таланти на България мериха сили на писта „Томба“ в дисциплините гигантски слалом и слалом.

При момичетата до 14 години Лилия Хаджистоянова (Юлен) спечели шампионата и в двете дисциплини. В същата възрастова група при момчетата - трето място за Антон Самарджийски на гигантския слалом и трето място в слалома за Йордан Стойчев. Елена Главчева (Юлен) е абсолютен шампион от Държавното първенство, Малена Замфирова (Юлен)  е подгласничка с второмясто в гигантския слалом, а в слалома Райна Лечева (Юлен) стъпи на стълбичката на шампионите на трепо място при момичетата до 16 години.

При 16-годишните момчетата Милуш Панчев (Юлен) е вицешампион на първенството.

По същото време, по-малките състезателина СК "Юлен" пожънаха успехи на международното състезание за деца Kidstrophy в Австрия. 

Сред силна конкуренция и под ръководството на треньорите Георги Малчов и Димитър Кехайов децата спечелиха един златен, два сребърни и един бронзов медал. В гигантския слалом до 10 години Андрей Замфиров стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка и гордо развя българския флаг, вторият състезателен ден му донесе трето място и бронзов медал.

Андрей Самарджийски спечели второ място при 11-годишните и в двата старта.  

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK