Петима са задържани при спецакция срещу наркоразпространението в Силистра

Снимка: МВР

На двама от тях са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление са оставени в ареста за срок до 72 часа

Специализирана полицейска операция насочена срещу престъпления, свързани с производство, държане и разпространение на наркотични вещества, е проведена вчера на територията на Силистра. В акцията, проведена под наблюдението на прокуратурата, са участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР и сектор „Криминална полиция“ при РУ -  Силистра.

В следобедните часове на вчерашния ден на обществено място в областния град криминалистите засекли 46-годишен, известен с престъпления, свързани с наркотици. Последвал личен обиск, при който в чанта на мъжа били намерени 49 грама метамфетамин, идентифициран с полеви наркотест, съобщават от МВР.

По-късно полицаите се насочили към частен дом в село Айдемир, обитаван от 36-годишен, известен и осъждан за наркопрестъпления. При претърсване на жилището му били намерени химически вещества, стъклени колби и други средства за производство на наркотични вещества. От мъжа, 29 – годишната му съпруга и 42-годишен, пребивавал на адреса, са иззети общо 6.5 г метамфетамин и 7.9 г канабис. В къщата криминалистите намерили и множество монети и предмети с белези на артефакти.

39-годишен, пък бил засечен да шофира лек автомобил „БМВ“ в селото, след употребата на метамфетамин,  у него са открити и 0.6 г от същата дрога.

Четиримата мъже и жената са задържани с полицейски мерки за срок до 24 часа, на двама от тях са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа. 29-годишната е привлечена към наказателна отговорност и ѝ е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

По случаите са образувани три досъдебни производства, работата по които продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Силистра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//