Теменужка Петкова: Василев никога повече няма да бъде финансов министър

Снимка: БГНЕС

„Това е саботаж от ПП-ДБ“

Това, което вчера Асен Василев изрече, е недопустимо и скандално. Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър, той няма да получи никога повече подкрепата на ПП ГЕРБ. Габриел е човек с достойнство и безупречна репутация. Ние няма да допуснем този човек да фигурира в кабинети по никакъв повод. Това заяви пред БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

Имаме споразумение за ротационно управление 18 месеца – по 9 месеца. Всеки един от министрите се е съгласил на това, когато е дал съгласието си в споразумението за ротация. Тагарев беше обсъждан в продължение на няколко дни, отбеляза Петкова.

Това е саботаж от страна на ПП-ДБ и нежеланието им да се състави кабинет с кандидата на ГЕРБ. От ПП-ДБ искат явно избори и всичко, което се разигра вчера, показва точно това, убедена е Петкова. Да припомня - Денков подаде оставката на кабинета, нямахме уговорка за дата 6 март, не фигурира в нито един документ тази дата, това беше без знанието на Мария Габриел и когато нашия кандидат беше в чужбина, в този момент ПП ДБ използваха парламентарна възможност да бъде включена точката в дневния ред на НС и така се гласува оставката на правителството. Това беше непочтен ход, заяви Петкова.

Всяко от имената, които са предложени от Габриел, е обсъждано с тях. За всеки министър сме водили дълги преговори, подчерта Петкова. ПП-ДБ поискаха да преговарят с нас. Те искат да тласнат България към предсрочни избори, целта им от началото е правителство с втори мандат. ГЕРБ иска стабилно управление. Ние сме отворени за разговори. Миналата година се отказахме да предложим кабинет с нашия мандат, а правителството беше подкрепено с мандата на ПП-ДБ, при положение, че те не бяха победители на изборите, припомни Петкова.

Няма вариант за кабинет с втория мандат. Имаме още време. Денков заяви, че те очакват преговори. С втория мандат няма да се получи нищо, ние няма да приемем преговори с втория мандат, каза Петкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK