Проверяват връзвана ли е 104-годишна пациентка в болницата във Видин

Снимка: Infomreja.bg

Близките на възрастната жена разказаха, че тя е била връзвана за крайниците, докато е била на лечение в болницата във Видин

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" проверява извънредно проявено ли е насилие над 104-годишна пациентка в болницата във Видин.

Проверката е във връзка с излъчени репортажи в медиите с подобни твърдения.

Тя започва от днес - 23 април, като министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите след приключването ѝ.

По-рано днес пред Нова телевизия близките на възрастната жена разказаха, че тя е била връзвана за крайниците, докато е била на лечение в болницата във Видин. Те самите не са били допускани на свиждане по време на престоя ѝ в лечебното заведение.

След изписването на жената близките ѝ видели синини по тялото ѝ. Пациентката била настанена без придружител в отделението по вътрешни болести на 17 април. Близките ѝ получавали единствено сведения за състоянието ѝ, тъй като свиждания нямало.

Заместник-директорът на болницата д-р Богдан Томов обясни, че на моменти пациентката е била психомоторно възбудена, поради което са били взети мерки за временно физическо ограничаване, за да може да се проведе лечението.

Той твърди, че кожните промени, за които се твърди, че са в резултат на връзване, не отговарят на локализацията на местата, които са били обект на лечение. Според него най-вероятно това се дължи на кожни и трофични промени, свързани с тежки придружаващи заболявания.

Болната е лекувана по медицински стандарт и обвиненията са несъстоятелни, категоричен бе медикът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//