Антония Геранова: Това, което искам, е Слънце

Снимка: Infomreja.bg

Мили Дядо Коледа,

Тази година искам нещо, което ще ме направи изключително щастлива. Това, което искам, е Слънце. Да, точно така. Слънце, което искам да стопли сърцата и душите на хората. Слънце, което дарява усмивки и щастие. Слънце, което ще подари лъч светлина на всеки един от нас. А именно  това да стопля сърцата на хората.

-Ей, човеко, чакай, спри, огледай се! Накъде си тръгнал така разбързан и запъхтян? Не виждаш ли щастието, което те заобикаля? Защо търсиш още? Не ти ли стига всичко това? Защо гледаш без да виждаш? Виж чудото пред очите си! Виж изгрева рано сутрин! Виж, че живееш още един ден с хората, които обичаш! Погледни много внимателно простите неща!- промълви животът.

Дядо Коледа, аз искам този лъч светлина да отвори очите на хората за това, за което живеят. За добротата. Искам всички хора по света да спрат да съдят останалите. Никой не е перфектен и никой няма да бъде такъв. Всички сме равни пред живота и пред Бог. Не е нужно да съдим някои очи пълни с надежда, страдание и страх. Аз искам всички деца да бъдат щастливи, обичащи и обичани, а не да са изоставени, гладуващи и малтретирани. ВСИЧКИ сме равни. Без никакво значение колко сме израснали физически. Хората имат добра душа, но не всеки иска да я използва. Повечето от нас предпочитат да се гневят и да приемат с присмех съдбата на хората. Рано или късно те осъзнават огромната си грешка и търсят прошка, но само тези с добри сърца ще я дадат, тъй като смятат, че всеки има право да бъде добър, без значение какви дела са извършили.

Всяко дете има мечти. Някои от тях не искат скъпи дрехи и нови телефони, а искат родител, с когото да споделят щастието си, радостта си, болката,страха и самотата. Въпреки тази липса, точно тези деца имат смирение. Аз искам и те да имат лъч светлина, който да стопли празнината им и да продължат да носят доброто в сърцата си, защото след всяко стръмно изкачване следва прав път.

Искам Слънцето да стопли сърцата на хората и за животните. Не е нужно те да са бездомни, гладни, удряни и убивани по жесток начин. На нито един от нас не ни пречи да помогнем на едно такова животно с каквото можем. Дори да е нещо малко като да го нахраним със закуската си или да му дадем малко любов.

Ето това искам аз, Дядо Коледа. Слънце , което ще помогне на хората със студена душа, да се стоплят, а тези, които вече имат топла душа, тя да стане гореща. Винаги трябва да вярваме, че добрите дела и мисли, ще се върнат при нас! Искам всички да даряват и да получават любов! Само с любов светът ще стане по-добър и може би тогава всеки ще прозре истината, че Коледа е чудо за даряване и получаване на любов, добрина и надежда. Чудото на коледното дърво, което може да събере около себе си всички, които се обичат.

С много любов,

Антония

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//