Калин Стоянов: МВР е по следите на обирджиите от Шивачево

Снимка: Infomreja.bg

Той отбеляза, че извършеният оглед на кметството в Шивачево е показал, че са взломени две каси

„До момента имаме получени 128 сигнала за нарушения на изборния процес – говорим и за престъпления, и за нарушения на изборното законодателство, образувани са 51 досъдебни производства“, съобщи  министър Калин Стоянов по повод журналистически въпроси. Той посочи, че в днешния ден се провежда специализирана полицейска операция на територията на Сливен.

Проверяват се седем сигнала, извършват се действия по неотложност и изземване. На някои от местата са намерени списъци с имена и  изписани срещу тях суми, документи и вещи, съотносими към извършени престъпления. Полицейските действия са насочени и към битовата престъпност, има установени извършители на кражби и грабежи.

Вътрешният министър даде и кратка информация и по случая в гр. Шивачево, за който сигнал е подаден късно вечерта на вчерашния ден. При получаването му, служител от фирмата, ангажиран с охраната на общината в града, заварва на място четирима маскирани, които оказват съпротива и произвеждат няколко изстрела срещу него. При първоначалния оглед на място са намерени две гилзи, установено е, че са взломни две каси, от които са отнети наличните средства. Продължават оперативно – издирвателните действия по случая.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//