Дипломиране на випуск в АУБ: Ансамбъл "Ритмика" вдигна публиката на крака

Снимки: АУБ

Празнично е настроението в университета този уикенд

Благоевградският танцов ансамбъл ритмика завладя Американския университет.

В навечерието на дипломирането на випуск 2024 танцьорите представиха едночасов концерт пред заварващите и техните ръководители.

В програмата „Ритмика“ описа цяла България в танц – с представяне на Сирни Заговезни, Гергьовден и традиционната нашенска сватба.

Впечатляващ за всички бе завършека на асамблеята от съчетания с мъжката „кула“.

От самия университет също споделиха впечатленията си като в страницата си във Фейсбук написаха:

Каква запомняща се вечер в AUBG, когато празнуваме нашите завършващи възрастни и техните семейства по време на традиционен прием в колежа. Президентът мичман благодари на семействата на възрастните хора, че ги подкрепят през цялото пътуване и пожела на възрастните да продължат влиянието си.

"Трябва да сте оптимисти за бъдещето си и да вярвате, че имате силата да го оформите. Светът се нуждае от вашата смелост, вашият интелект и вашето лидерство. "

Президентът мичман също официално прие подаръка за старши, маса с четири люлки като седалки, която ще бъде поставена на ABF Café Lawn. "Надяваме се, че този дар ще представи нашата адаптивност, практичност и готовност да създаваме общи пространства, където хората да се срещат, да създават връзки и да споделят своите мисли " заяви председателят на комисията Мария Терзиева.

Специален акцент на вечерта бе завладяващият спектакъл на Ансамбъл "Ритмика", който оживи същността на културното наследство на България.

А днес Американският университет в България ще проведе тържествена церемония по връчване на дипломите на випуск 2024 на 19 май. Церемонията ще се състои от 10:30 ч. в университетския комплекс „Скаптопара“. Очаква се на нея да присъединят представители на местната власт, възпитаници на висшето училище, както и родителите на абсолвентите. 

Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“, ще получи титлата “Доктор Хонорис Кауза” и ще бъде почетен оратор на церемонията. Като лидер на фондацията, тя е силно ангажирана с образованието и развитието на България. А през годините фондацията е инвестирала над 1 милиард долара в проекти, подкрепящи демокрацията, образованието, свободните пазари и гражданското общество в България. 

Професор Георги Фотев, бивш министър на образованието, ще получи Наградата за почетни настоятели на княгиня Мария Луиза. Той е изиграл ключова роля при основаването на университета през 1991 година. Професор Фотев е дългогодишен приятел и съмишленик на университета, като е служил в Настоятелството на АУБ общо 10 години. 

Специална награда ще бъде връчена и на Йордан Карабинов, випуск 1997, за неговата всеотдайна служба като президент на Асоциацията на възпитаниците на АУБ и член на Настоятелството от 2017 до 2024 г. Неговото лидерство е катализирало значителен напредък в ангажираността на асоциацията с възпитаниците на университета и настоящи студенти. 

Тази година АУБ ще дипломира 196 бакалаври и 23 магистри, които ще получат американска и българска диплома. Най-много студенти завършват със специалност „Бизнес администрация“, следвана от „Журналистика и масови комуникации”, като 40% завършват с две специалности благодарение на уникалната за региона образователна система liberal arts.  

Церемонията по връчване на дипломите е кулминация на четири години упорит труд и отдаденост от страна на студентите. АУБ се гордее с постиженията на своите възпитаници и е уверен, че те ще окажат положително влияние върху обществото. 

Снимка: Ансамбъл "Ритмика"
Снимка: Ансамбъл "Ритмика"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//