Кунчев: Пикът на грипа се очаква към средата на януари

Снимка: Infomreja.bg

Главният държавен здравен инспектор посочи, че през последните години се отчита засилен интерес към противогрипните ваксини

Пикът на грипа се очаква към средата на месец януари. Това заяви пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той изтъкна, че към момента заболеваемостта е по-ниска от тази през миналата година. По думите му има известно забавяне от седмица-две. Кунчев поясни, че са регистрирани случаи и на грип тип А, и на грип тип Б.

Главният държавен здравен инспектор посочи, че през последните години се отчита засилен интерес към противогрипните ваксини. Той увери, че всички ваксини, които държавата е осигурила за хората над 65 години, ще бъдат употребени.

Кунчев подчерта, че около нас продължава да има и Covid. Той уточни, че в 95% от случаите при хора с добро общо състояние заболяването преминава доста по-благоприятно отколкото преди 2 години. Здравният инспектор съветва да се избягва контакт с болни и да се носи маска, където там струпване на хора.

Той бе категоричен че, в България няма проблем с коклюша. От началото на годината имаме само 19 случая и сме много далече от драматичните цифри, поясни Кунчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK