Кражбата на кола с две деца в Дупница: Мъжът ги оставил в близост до параклис

Снимка: Infomreja.bg

Извършителят е 39-годишен, той е с психични проблеми и неправоспособен

В 12.15 часа в дежурната част на РУ – Дупница, е получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Тойота Авенсис“. Сигналът е подаден от собственичката, която обяснила, че оставила колата пред аптека в центъра на града с ключове на таблото и двете й деца, съответно на 1 годинка и на 4 години. Минути след това видяла, че автомобилът й се отдалечава.

„След постъпилия сигнал е създадена необходимата организация и с наличните сили на полицейското управление бяха извършени заградителни мероприятия, в рамките на които след около 15 минути автомобилът с лицето беше задържан в района на квартал „Бешика“. При задържането на лицето не е допуснато да пострада както той, така и наши служители“, обяви директорът на ОДМВР – Кюстендил, Светослав Григоров.

Той уточни, че преди това мъжът е изоставил децата в района на параклиса „Свети Спас“ , който се намира над град Дупница. Децата са били в добро състояние и са предадени на майката.

Извършителят е 39-годишен, жител е на град Дупница. Той е с психични проблеми и неправоспособен. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, уточни още директорът на ОДМВР – Кюстендил.

Той е задържан в полицейския арест, след което е настанен в специализирано заведение.

Действията продължават под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

„Важното в случая е, че животът и здравето на децата са без опасност, а служители, участвали в акцията, ще бъдат наградени с моя заповед“, уточни още Светослав Григоров.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK