Николай Нанков в Кюстендил: При ГЕРБ бяха санирани над две хиляди блока, при Промяната - кръгла нула

Снимки: ПП ГЕРБ

Водачът на листата Христо Терзийски: ГЕРБ - СДС категорично ще продължи политиката на активно развитие на регионите

"От три години чета какви ли не манипулации за санирането, но фактите са следните - откакто не управлява ГЕРБ, процесите буксуват. Никакво движение, което хората да усетят като напредък. При Промяната има санирани точно нула сгради, при ГЕРБ - две хиляди двадесет и два блока. Числата са ясни - кой говори и кой реално действа".

Това заяви по време на среща в Кюстендил ексминистърът на МРРБ Николай Нанков. Десетки граждани, домоуправители и кметове дойдоха на нея, за да получат информация по една от темите, които най-много ги вълнуват - повишаването на енергийната ефективност на жилищата им. Фокус на разговора бяха и регионалните проекти. Нанков изрази опасение, че, ако продължават да управляват подобни алабалисти като Асен Василев, много от проектите ще си останат само на хартия.

В дискусията се включиха и кандидатите за народни представители: Христо Терзийски, Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Любомир Георгиев, Иван Каназирски и Таня Иванова.

“На 9 юни очаквам да бъдат последните парламентарни избори за следващите 4 години. Убеден съм, че ще бъде съставено стабилно редовно правителство с водеща роля на ГЕРБ за пълен мандат. В програмата, която беше изпълнена при предишните управления на ГЕРБ, в областта са били санирани 65 сгради, в които по-комфортно вече живеят над 8000 души. От тези сгради 38 са в град Кюстендил и в тях на подобренията се радват над 5800 жители. От 2021 г., след Промяната - 0 сгради”, подчерта един от най-успешните министри от кабинета на Борисов.

Нанков обясни, че Промяната са направили още една беля - хората са дали парите си за енергийно обследване и не е гарантирано в последствие, че блоковете ще бъдат класирани и финансирани по тази или друга програма. Но той увери категорично: “Чакащите 35 блока в община Кюстендил ще бъдат включени в програмата, когато направим правителство. Ние тези ангажименти, които сме си поемали по отношение на инфраструктура и проекти, сме си ги изпълнявали.”

Николай Нанков увери още, че ГЕРБ може да зададе темпото, което хората очакват от управниците си. “В програмата ни сме заложили през следващите 4 години да бъде повишена енергийната ефективност на минимум още 4000 сгради. Знаете, че ние не даваме напразни обещания. Ние работим. Опонентите ни правят “ала-бала”. Гласувайте за ГЕРБ - СДС с номер 22. За стабилна България в сигурна Европа”, призова Нанков.

Водачът на листата и ексминистър на МВР Христо Терзийски също увери, че ГЕРБ - СДС категорично ще продължи политиката на активно развитие на регионите, с акцент и върха енергийната ефективност.

“Над 100 млн. лв. бяха инвестициите в инфраструктурата на Кюстендил. На финален етап бе подготовката за започване на изграждането на язовир "Кюстендил", с което да решим проблема с питейната вода.

Всичко се промени с "промяната". Инвестициите в регионите спряха. Нула санирани сгради! Предпочетоха да си осигуряват "кеша", вместо да решават проблемите на хората”, посочи Терзийски.

“На този фон е добра новината за предстоящия рестарт на нашата политика. 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в областите, засегнати от енергийния преход – Кюстендил, Стара Загора и Перник”, обясни Терзийски и подчерта: “Надяваме се, че вотът на хората на 9 юни няма да позволи повече на власт да идват хора, които забавят развитието на страната за сметка на собствените си интереси!”

В дискусията в Кюстендил се включиха още: кметът на Сапарева баня Калин Гелев, областният координатор Даниел Данчев, общинските председатели на ГЕРБ в Дупница и Бобов дол - Ивайло Константинов и Юлиан Божанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//