ГЕРБ-СДС поискаха три оставки в Столичната община

Снимка: Facebook/Георги Георгиев

Те са на заместник -кметовете по финанси и култура и на шефа на Гробищни паркове

Три оставки поискаха общинските съветници от ГЕРБ-СДС в София – на заместник-мета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на изпълняващия длъжността директор на общинското предприятие "Гробищни паркове" Румен Димитров.

"За последните 5 месеца екипът на Терзиев само по една от различните алинеи от Закона за обществените поръчки е възложил пряко, без конкурсна процедура, над 100 договора за милион и половина лева. Съпругата на Андрей Цеков от "Продължаваме промяната" е наета за консултант от Столичната община по договор, подписан от Иван Василев.

Морално ли е това и защо от всички възможни консултанти е избрана именно съпругата на доскорошен регионален министър и член на висшето ръководство на "Продължаваме промяната"?

В  гробищата през последните седмици заместник - кметът по култура включват два директни договора без конкурс, без търг. Три поколения с хората, свързани с лице, което току-що е назначено на 14 март - две седмици по-рано, в "Гробищни паркове" от директора на общинското предприятие, чиято оставка също искаме", обясни мотивите за искането общинският съветник от ГЕРБ – СДС Георги Георгиев.

Заместник-кметът по финанси Иван Василев беше категоричен, че няма да подаде оставка, а поводът за исканата му оставка е, че управлява прозрачно.

"Явно прозрачността боли. Явно прозрачността не искат да се даде почва да се развие и затова ми искат оставката. Именно прозрачността, която ще дойде с одитите на обществените поръчки, които съм възложил. В следващите седмици ще представим доклад именно от тези одити, които вярвам, че на г-н Георгиев и неговите близки приятели няма да им харесат. И затова ми искат оставката. Аз няма да си я дам, така че оставам на линия и вярвам, че прозрачността и доброто управление имат място в Столичната община и аз, и кметът Терзиев, и целият екип ще продължаваме да го доказваме през следващите дни, седмици и до края на този или на други мандати", коментира Василев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//