Над 1500 нарушения на скоростните режими са заснети за седмица в Търговищко

Снимка: Infomreja.bg

Акция „Скорост" бе проведена за времето от 15 до 21 април

Акция „Скорост" бе проведена за времето от 15 до 21 април 2024 г. във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите „Пътна полиция“. В хода й полицейските служители осъществяваха активен контрол относно нарушения, свързани с превишаване на максимално допустимата скорост на движение на МПС. Според статистиката именно нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа. 

За постигане на ефективен контрол по време на превантивната акция  на територията на област Търговище полицейските екипи използваха всички налични технически средства за контрол на скоростта – както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. В екипите освен служители на сектор „Пътна полиция“ бяха включени и служители на „Охранителна полиция“ в дирекцията и в районните управления в състава й, които имат правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

В хода на превантивната полицейска акция по пътищата и улиците в област Търговище са констатирани общо 1578 нарушения на скоростните режими. От тях 995 са регистрирани в населените места на областта,  а 583 – извън населените места.

В рамките на акцията на 19 април се проведе SPEED Marathon - 24-часов маратон за контрол на скоростта. За времето от 00.00 ч до 23,59 ч на 19.04.2024 г. на 15 контролни точки на територията на област Търговище са констатирани общо 538 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС. Най-голям брой от тях са установени с т. нар. лазерна тринога – 390.

За така констатираните нарушения на съответните водачи на МПС ще бъдат издадени и връчени електронни фишове, съобщиха от ОДМВР-Търговище. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//