Доживотен затвор получи рецидивист за убийството на възрастен мъж в София

Снимка: Infomreja.bg

Деянието е извършено с особена жестокост, посочват от прокуратурата

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия Я.Б. за умишлено убийство, извършено с особена жестокост, в условията на опасен рецидив и му наложи наказание „доживотен затвор“, съобщават от държавното обвинение.

Обвинителният акт е внесен в съда от СГП на 11.01.2024 г. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Подсъдимият Я.Б. е предаден на съд за това, че за времето от 00,01 ч. до 00,06 ч. на 21.02.2023 г. в гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза“, чрез нанасяне на множество удари с твърди тъпи предмети причинил тежки травми, пряка последица от които е смъртта на П.Ц.

Деянието е извършено с особена жестокост, тъй като големият брой на нанесените по тялото на пострадалия наранявания показват, че подсъдимият е проявил изключителна ярост и ожесточение. Към момента на извършване на деянието Я.Б. е бил осъждан за кражба на наказание лишаване от свобода за срок от две години, което изтърпял на 10.01.2020 г.

С присъда от 29.04.2024 г. СГС призна подсъдимия за виновен в извършване на престъплението по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3 и т. 12, вр. чл. 115, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ НК и го осъди на наказание „доживотен затвор“, което да изтърпи при първоначален „специален режим“.

Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//