Край на сагата: Получихме зелена светлина за довършването на АМ "Струма" в Дефилето

Снимка: Infomreja.bg

Това решение на Европейската комисия беше чакано над 20 години

България получи „зелена светлина“ от Европейската комисия за проектиране и строителство на платното от Кулата към София извън Кресненското дефиле по Източен вариант Г10.50 на Лот 3.2. от АM „Струма“.

Това ще даде възможност да започне работата по последния участък на аутобана между Крупник и Кресна. Ще се работи и за второ трасе извън дефилето в посока София – Кулата, съобщават от Министерството на регионалното развитие.

Правителството възложи на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта и съобщенията да предприемат необходимите действия за проектиране и изграждане на Лот 3.2. Предстои да започне работата по проектирането и строителството на трасето в посока Кулата – София по източния склон на Кресненския пролом.

Възлага се и прединвестиционно проучване за ново трасе в посока София – Кулата извън Кресненското дефиле.

Предвижда се да не се предприемат действия за изпълнение на дясно платно (от София към Кулата) на Лот 3.2. на АM „Струма“ по трасето на съществуващия път Е-79 преди да се разгледат възможните алтернативни, предмет на прединвестиционните проучвания.

 

КОМЕНТАРИ

иван01:22 - 03.03.2024
Скоро нема да е! Нашите управници разбират че това не е лъжица за тяхната уста и за това отлагат във времето и пространството и постоянно си измислят пречки - било то природозащитници , зелени организаций , отчуждавания и една камара глупости .
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK