Разлог отбеляза 138 години от Съединението

Снимки: Община Разлог

Ученици рецитираха стихове за България

Община Разлог отбеляза 138 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия с тържествена програма, едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски.

На площад „Преображение“ д-р Христина Манова (директор на Исторически музей-Разлог) произнесе кратко слово за бележитата дата - 6 септември 1885 година, спомняйки подвига и делото на храбрите участници от Разложкия край в съдбовните дни за България.

Тържествената част продължи със стихове за България, рецитирани от Кристиян Бялов (ученик от РПГ “Никола Стойчев”), Неофит Крайнов (ученик от СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви”) и Георги Манзуров (ученик от ПГ по транспорт).

Програмата по повод Съединението на Княжество България и Източна Румелия завърши с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски.

В знак на почит и признателност пред мемориала на Апостола глава сведоха инж. Венцислав Гърменов (кмет на община Разлог), д-р Мария Копанарова (председател на Общински съвет-Разлог), кметове по населени места от община Разлог, представители на Исторически музей-Разлог, Народно читалище “15 септември 1903-1909 година”, Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип, ДГ “Радост”, ПГ по транспорт, РПГ “Никола Стойчев”, ПГ по МСС, ОУ “Никола Парапунов”, политически партии и граждани.

Събитието бе уважено от зам.-кметовете на община Разлог Иван Гюров и Гергана Фарфарова, общински съветници, служители на Общинска администрация-Разлог, представители на организации и сдружения, десетки жители и гости на град Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK