Кметът на Белица Радослав Ревански на среща с посланика на България в Брюксел - Румен Александров

Снимки: Община Белица

Ревански: Без подкрепа от Европа трудно хората ще могат да понесат цената на енергоносителите

В периода 10-12 октомври в Брюксел се провежда 151-ата пленарна сесия на Европейския комитет на регионите. Кметовете, членове на Комитета, ще коментират теми от изключително важно значение за развитието на европейските градове и региони в Европа.

Официалното откриване беше направено от председателката на Европейския парламент Роберта Мецола, Васко Кордейро - президент на Комитета на регионите, Елиса Ферейра -комисар по въпросите на сближаването и реформите.

Днес българската делегация, част от която бяха и кметовете на общините Белица и Гоце Делчев - Радослав Ревански и Владимир Москов, се срещна и с посланика на България в Брюксел Румен Александров и неговия екип в сградата на постоянното представителство в Брюксел.

Обсъдиха се теми, които касаят българските общини, а именно оперативните програми, Плана за възстановяване и устойчивост, енергийната криза и, разбира се, войната в Украйна и последиците от нея за Европа.

Ревански сподели: ”Разбрахме обнадеждаващи новини от Брюксел, които касаят всички български граждани. Одобряват се голяма част от оперативните програми, други са в процес на одобрение и сме доволни да чуем, че в Европа се разработва механизъм, който да позволи продължаване на компенсациите за енергоносителите. Без подкрепа от страна на Европа и съответните държави трудно хората ще могат да понесат цената на енергоносителите” през предстоящия отоплителен сезон”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK