ОДМВР-Шумен: През юли издадохме 2 580 фиша за превишена скорост, с 46% повече от миналата година

Снимка: Infomreja.bg

Пореден апел към шофьорите да спазват ограниченията на скоростта

1641 нарушения на скоростните режими са установени само за седмица в Шуменско. Полицейските служители са засекли 312 водачи, които са шофирали със скорост над максимално позволената в рамките на населени места. 152 от нарушенията са установени с мобилни системи, монтирани в автомобил, а 160 - с преносими камери. 1329 водачи ще бъдат санкционирани за превишение на скоростта, с която са се движили извън населено място. 1223 от общия брой на нарушенията са констатирани с преносима камера, а други 106 - с мобилна система, монтирана в автомобил.

За сравнение - през целия месец юли тази година установените нарушения за превишена скорост са 2560. През юли от ОДМВР- Шумен са издадени 2580 електронни фиша, през същия период на миналата година са били 1775. Отчита се  увеличение с близо 46 процента на издадените за скорост фишове.

През юли за различни нарушения по Закона за движение по пътищата са издадени 738 акта, през 2020 година са били 703. Издадени са общо 5221 документа за нарушения, с 618 повече от миналата година.

През първите седем месеца на тази година служители на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Шумен, са издали 18 213 електронни фиша за неспазване и нарушаване на скоростта..

ОДМВР- Шумен, напомня, че високата и несъобразена скорост е сред основните причини за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия с ранени и загинали участници в движението. "За пореден път отправяме апел към водачите да спазват ограниченията на скоростта в населените и извън населените места. Бъдете толерантни на пътя! Пазете вашия и живота на останалите участници в движението!", апелират от ОДМВР, Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK