Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

Снимка: Infomreja.bg

Според него въпросът за участието му в НПО е предизборен компромат

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков коментира пред БНТ скандала с напускането си на управителния съвет на сдружението "Да запазим Корал" и разследването дали Лена Бориславова е представила документи с фалшифицирани подписи.

"Нито съм викан, нито съм разпитван. Това, което мога да кажа, че ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има 0 лв. За една кауза, плаж Корал, която всъщност я постигнахме и тя не може да се застрои. Сега разбирам, че са повдигнали досъдебно производство. Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС, който ни покани, защото няма никой над закона. Много бих искал да коментирам в детайли, но понеже аз не вярвам нито на ДАНС, нито на прокуратурата, няма да влизам в детайли. Но в едно съм сигурен, че когато преди три години аз съм излязъл от едно НПО, зелено, за което съм се борил да спася един плаж, три години по-късно това да излезе в общественото пространство, 40 дни преди изборите, е нищо повече освен компромат", заяви Петков.

Съпредседателят на ПП коментира и решението за частна детска болница.

"Днес разбрахме, че служебният кабинет е одобрил детската болница. Първа частна детска болница. Това за мен е пълно безобразие. Когато сложим здравето на децата да стане бизнес, когато бъде застрашена обществена държавна болница, защото е трудно да има две болници едновременно", каза Кирил Петков в Копривщица.

"Това, което се случи с взимането на оставката, която не беше подадена от шефа на НЗОК, сега разбирам защо се случва, защото НЗОК сега ще трябва да сключи договор с частната болница, така че децата да имат достъп до частен тип на здравеопазване, вместо да имаме нормална болница за всички деца по един и същи начин, независимо кой родител какви средства има. Ние излизаме с много ясна позиция, че сме против и призоваваме служебното правителство да оттегли своето решение", допълни Петков.

Попитан дали е знаел, че Лена Бориславова има пълномощно за разпореждане със сдружение "Да запазим Корал", Петков отговори:

"Не, това е абсурдно. Това е пълен абсурд този въпрос! След това, което казваме! Българското здравеопазване за децата е под риск и вие ме питате за зеленото НПО, от което съм излязъл преди три години. Това е провокация. Не ви ли е срам, честно...", възмути се Петков.

Софийската районна прокуратура съобщи преди два дни, че се води разследване за това, дали Лена Бориславова е подала документ с невярно съдържание за оставката на Кирил Петков от сдружение "Да запазим Корал" преди той да стане министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев през 2021 г. /Vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//