ДГ „Патиланци“ - Микрево, отбеляза Седмицата на гората със засаждане на липа и бял бор

Снимки: Община Струмяни

Децата поздравиха горските служители с професионалния им празник

Деца и възпитатели от ДГ „Патиланци“ - с. Микрево, съвместно със служители от звено “Горско стопанство“ към община Струмяни, Държавно Горско стопанство – Струмяни, и служители от Общинска администрация засадиха фиданки от липи и бял бор на място, предоставено от община Струмяни, и обещаха да се грижат заедно за гората, да я облагородяват и да я превърнат в приятен кът за отдих и игри, в едно прекрасно място, в което да се провеждат още много инициативи.

Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България. Идеята е лесовъдите от всички райони на страната да проведат разяснителна дейност за значението на горите и залесяването. Отбелязва се всяка година през месец април и дата 11 април не е случайна, тъй като първата Седмица на гората в България се е провела от 12 до 22 април 1934 г.

Децата на ДГ „Патиланци" поздравиха горските служители с професионалния им празник, като изпълниха специално подготвени песнички и танци.

„Нека ценим, опазваме и подобряваме състоянието на горите, така, че с гордост и достойнство да предадем на бъдещите ни поколения една Величествена българска гора! Честит празник на всички горски служители!“, пожелаха от детското заведение в Микрево.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK