Поредната визита по Еразъм + на гоцеделчевското Първо ОУ беше в Турция

Снимки: Първо ОУ

Темата на съвместната дейност - “От стара пощенска картичка до традиционните занаяти”

От 29 май до 3 юни в град Измир, Турция, се проведе втората мобилност по проект “Back in time with an old photo” на Програма Еразъм+. Шестокласничките Никол, Мария, Ивайла и Диана от Първо ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, с ръководители госпожа Дерменджиева и госпожа Динева участваха заедно с ученици от Италия, Литва, Полша, Чехия и Турция в съвместни дейности на тема “От стара пощенска картичка до традиционните занаяти”.  Всички участници популяризираха дейности за ръчно изработване на предмети, характерни за всяка държава, и се запознаха с турски занаяти чрез изработка на традиционни  продукти.

Бе организирано пътуване до древния град Ефес, дома на Дева Мария и историческото село Сиринче. Участниците посетиха най-стария жилищен район в Измир, както и селцето Назаркьой, известно с работилници за стъклени мъниста.  

Домакин бе “Konak Şehit Ömer Halisdemir Science and Art Center“ – училище в Измир, което  предоставя образование на надарени и талантливи деца от учители, които непрекъснато обновяват методите и техниките на преподаване, за да отговарят на съвременното изискване на учениците си.

Гостите се запознаха с образователната система в Турция и се срещнаха с представители на местната власт, които изразиха своята съпричастност към Еразъм+ проектите и оцениха ролята им за развитие на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

Участниците имаха чувство за междукултурно сътрудничество и проява на  солидарност. Всички очакват с нетърпение новите проектни дейности и изпълнените с вълнение приятни срещи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK