Хинков отлага конкурсите за нови директори на болници

Снимка: БГНЕС

Това се прави с цел да се пресекат всякакви спекулации по темата и обвинения за прибързани назначения

Министерство на здравеопазването е взело решение да се отменят заповедите за провеждане на конкурси за болнични директори.

Това се прави с цел да се пресекат всякакви спекулации по темата и обвинения за прибързани назначения, пишат news.bg.

Вече е уведомена и Агенцията за публичните предприятия и контрол.

В прессъобщението на Министерство на здравеопазването не се посочва броя отменени конкурси, както и за кои болници са те. Мандатите на настоящите органи на управление на болниците изтичат по различно време през настоящата година. В сайта на МЗ миналата седмица бяха обявени конкурсите за смяна на ръководствата на "Пирогов", ИСУЛ, инфекциозна болница "Проф. Иван Киров", педиатрията "Проф. Иван Митев", Националната кардиологична болница, МБАЛ "Свети Наум", университетската болница в Пловдив "Свети Георги", както и плевенската университетска болница "Георги Странски", Национална болница за физикална терапия и специализирани болници за рехабилитация.

Припомняме, здравният министър Христо Хинков бе един от най-атакуването от екипа на премиера Николай Денков. Последно и конфликтът, който продължава и в момента, е между МЗ и директора на "Пирогов". Самият Хинков отстрани директора на Спешната болница, опирайки се на одитен доклад, но бе остро нападнат заради това от предшественика си Костадин Ангелов, като се стигна до това и здравната парламентарна комисия да отмени решението му. Самият Христо Хинков заяви, че ще остане на поста до ротацията, но няма намерение да продължава да е министър в правителство, начело с представителя на ГЕРБ Мария Габриел. Също така Хинков призна, че не усеща подкрепа от страна на парламентарните групи и политическите партии, които са го излъчили за министър.

От Министерство на здравеопазването посочват, че за да бъдат конкурсите проведени прозрачно и на принципа на равнопоставеност, те ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг срок за подаване на изискуемите документи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK