Искат постоянен арест за водач, причинил ПТП със загинал и трима ранени

Снимка: Infomreja.bg

Сред пострадалите е и бебе

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.С., на 19 г., съобщават от държавното обвинение.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 18.05.2023 г. на главен път I-8, при движение от с. Лозен, обл. Пазарджик, в посока за гр. Белово, обл. Пазарджик, при управление на лек автомобил, марка „Ауди А3“, е нарушил правилата за движение по пътищата. И.С. е предизвикал пътнотранспортно произшествие с друго моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Опел Зафира“, в резултат на което по непредпазливост е причинил смърт на едно лице – мъж на 29 години, и средни телесни повреди на три лица - две момчета, съответно на 12 г. и 15 г., и на бебе на 1 г. и 10 м. 

Престъплението е квалифицирано по чл. 343 ал.4 вр. ал.3 буква „а” и буква „б”, вр. ал.1 буква „б” и буква „в” вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство се извършват активни действия по разследването. Предстои Окръжен съд–Пазарджик да насрочи заседание по искането на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ