Искат постоянен арест за водач, причинил ПТП със загинал и трима ранени

Снимка: Infomreja.bg

Сред пострадалите е и бебе

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.С., на 19 г., съобщават от държавното обвинение.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 18.05.2023 г. на главен път I-8, при движение от с. Лозен, обл. Пазарджик, в посока за гр. Белово, обл. Пазарджик, при управление на лек автомобил, марка „Ауди А3“, е нарушил правилата за движение по пътищата. И.С. е предизвикал пътнотранспортно произшествие с друго моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Опел Зафира“, в резултат на което по непредпазливост е причинил смърт на едно лице – мъж на 29 години, и средни телесни повреди на три лица - две момчета, съответно на 12 г. и 15 г., и на бебе на 1 г. и 10 м. 

Престъплението е квалифицирано по чл. 343 ал.4 вр. ал.3 буква „а” и буква „б”, вр. ал.1 буква „б” и буква „в” вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство се извършват активни действия по разследването. Предстои Окръжен съд–Пазарджик да насрочи заседание по искането на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK