На изток ще има интензивни валежи, в останалата част от страната - предимно слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

След обяд и на запад ще превали и прегърми

Днес над източните райони от страната облачността ще бъде предимно значителна и ще има интензивни валежи, значителни по количество, и гръмотевици. Над Западна и Централна България облачността ще намалее до предимно слънчево време. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър. Максималните температури ще са в широки граници, от 20° - 22° на места в Източна България до около 29° в северозападните райони от страната, в София около 23°.

Над планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи, значителна в масивите от Източна България. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и ще има интензивни валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури ще са 18°-21°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 48 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 01 ч. и 00 мин и изгрява в 11 ч. и 16 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK