Днес над Западна и Централна България времето ще е слънчево, над Източна - облачно

Снимка: Infomreja.bg

След обяд - отново превалявания

Днес над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, там на много места ще има валежи, след обяд придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 17-18° в източните до 28° в крайните северозападни райони.

Над планините от Западна България и Родопите ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, над 2300 метра - слаб сняг. В масивите от останалата част от страната облачността ще е по-често значителна с валежи, по-значителни след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, след обяд силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд, на места и с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 17°-21°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - близко до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 48 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 18 мин. Луната в София залязва в 00 ч. и 28 мин и изгрява в 10 ч. и 8 мин. Фаза: три дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK