Седмицата започва с облаци и дъжд, градусите в понеделник до 9°С

Снимка: Infomreja.bg

През следващите два дни температурите ще бъдат по-високи от обичайните

Утре ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с ниска облачност или мъгла, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С.

Над Черноморието ще бъде облачно, на много места - със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 8°С и 11°С. Температурата на морската вода е 12°С-13°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа слаб вятър, предимно от югозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 4°С, на 2000 метра - около нула градуса.

През следващите два дни преносът на въздушни маси над България ще е от югозапад и температурите ще бъдат по-високи от обичайните за първата половина на декември.

Ще преобладава облачно, в равнините - и мъгливо, време. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. В западната част от Горнотракийската низина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и на места ще има ръмежи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3°С и 8°С, а максималните - между 7°С и 12°С. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK