НПГ "Д. Талев" получи златен медал от Синдиката на българските учители към КНСБ

Снимки: НПГ - Гоце Делчев

Той беше връчен при откриване на обновени кабинети по химия и физика в училището

Неврокопската професионална гимназия „ Д.Талев“ получи Златен медал от Синдиката на българските учители към КНСБ. Медалът бе връчен от председателя на Синдиката Янка Такева на директора на училището Мария Георгиева по време на тържествена церемония по откриване на обновените кабинети по химия и физика. Отличието се дава заради  високия принос на гимназията в образователния процес и отличното сътрудничество със Синдикалната организация. Медалът от истински благороден метал -  злато -  бе символичен знак за истински стойностните постижения на училището и за истинския дух на приятелство със СБУ към КНСБ.

Гости на официалното откриване на реновираните кабинети по химия и физика в НПГ „ Д.Талев“  бяха д.ик.н. Янка Такева, Ивайло Златанов – началник на РУО- Благоевград, Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев, Маргарита Енчева - началник отдел "Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт", Георги Шапков – управител на фирма „Престиж бизнес“, Димитър Серафимов от  вестник „Топ преса“, директори на училища от Гоце Делчев и региона, учители по природни науки.

Ръководството на училището и Педагогическият съвет удостоиха Янка Такева с плакет на НПГ „Д.Талев“ за постоянната й подкрепа и ангажирано участие в развитието на професионалната гимназия. Плакет получи и началникът на РУО - Благоевград. Той му бе връчен в знак на благодарност за съвместната работа и дългогодишната активна подкрепа на инициативите на НПГ. В своите поздравителни речи те благодариха за отличието и акцентираха на съществената роля на НПГ за провеждане на модерна, високотехнологична, качествена общообразователна и професионална подготовка.

И тъкмо обновяването на материално-техническата база бе посочено като важно и необходимо условие за повишаване мотивацията и възможностите за учене. Модерните условия и академичната обстановка в  новооткритите кабинети ще подпомогнат работата на учители и ученици.

Официално лентата на кабинета по химия бе прерязана от Янка Такева и Владимир Москов, а на кабинета по физика – от Ивайло Златанов и директора на училището Мария Георгиева.

Преподавателите по химия и физика – старши учители Москова и Рускова – проведоха първите си лабораторни упражнения с ученици под наблюдението на гостите. Темата по химия бе „ Изследване  свойствата и доказване на въглероден диоксид“, като учениците без предварителна подготовка направиха химичния експеримент и обработиха и анализираха резултатите. По физика бе направена демонстрация на тема „ Електростатика с уреда генератор Ван де Грааф“.

В знак на признателност Методическото обединение по природни науки, физкултура и спорт връчи благодарствени писма на директора на НПГ и на фирмите, участвали в реновирането на кабинетите.

Гостите имаха възможност да се насладят на стилната обстановка и кетъринга, подготвени от учениците от направление „ Туризъм“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK